Sales blog

Értékesítéssel, tárgyalástechnikával és kapcsolatépítéssel kapcsolatos sztorik, tippek, több mint 13000 üzleti tárgyalás tapasztalatából.  

Érezted már úgy, hogy nem is akarsz elmenni tárgyalni, mert félsz, hogy sarokba szorítanak, letolják az áraidat?Érezted már úgy, hogy inkább nem is mész el tárgyalni, hanem elküldöd az e-mailes megkeresésre az ajánlatodat?Érezted már úgy, hogy az ajánlatadás után nem mered felhívni az ügyféljelöltet, mert félsz, hogy nemet mond?Érezted már úgy,...

Ugye te is hallottad már ezt a mondatot kedves értékesítő/vállalkozó olvasóm? Amikor megvolt a rég áhított üzleti tárgyalás, és te szeretnél zárni vagy továbblépni, akkor ahogy tanultad, azt mondod: "Kedves Béla, akkor a jövő héten hívom, hogy megbeszéljük a folytatást." Erre jön a címben említett válasz…

"Ma mit kell másképp csinálni az értékesítésben, mik a legújabb trendek?"
Ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el rendszeresen, erre utaló hirdetésekkel van tele az online világ. Mutatom a varázsgömböt, ami tudja a választ.

Vállalkozók, értékesítők, ezt a titkot keresik régóta. Amitől mindig lesz vevőjük. Amitől mindig lesz elég bevételük. Ami segít átvészelni a válságokat. Most megvan! Ráadásul egyszerű, és röviden leírható. Olvasd el, és el ne áruld a konkurenciádnak!!!

Sokszor elmondom, hogy a legjobb kifogáskezelés a megelőzés. De azt, hogy miért, és hogyan csináld, a tréningjeimen szoktam elmondani. De most megosztom Veled is.

Nemrég, egy konferencián, a szünetben megszólítottam egy negyvenes évei közepén járó úriembert, aki láthatólag egy kicsit feszengett. Introvertált típusnak tűnt, láttam rajta, hogy rendesen a komfortzónáján kívül van, a határait feszegeti. (A név kitalált, nem akarom felfedni az engedélye nélkül.)

Amikor valaki "rosszfej" - azaz gyökér. A gyökérség új szintje. Először csak simán azt akartam írni, hogy rosszfej, de rájöttem, hogy ez a hozzáállás nem érdemli meg, hogy finomkodjak. Igen, most a gyökér hozzáállásról lesz szó, egyébként egy vállalkozó az illető.