Legújabb trendek az értékesítésben

2023.05.10

"Ma mit kell másképp csinálni az értékesítésben, mik a legújabb trendek?"
Ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el rendszeresen, erre utaló hirdetésekkel van tele az online világ. Mutatom a varázsgömböt, ami tudja a választ.

Mindenki azt keresi, hogy milyen trendi módszerrel tud értékesíteni, miközben elfelejti az alapokat. Az online módszerekkel nem kiegészíteni, hanem helyettesíteni szeretnék a személyes értékesítést. Meg akarják úszni az ügyfélkapcsolatot.

Így sok üzletben és sok szolgáltatónál még mindig unott, nemtörődöm és türelmetlen értékesítőkkel és ügyfélszolgálatosokkal találkozunk. (Ez elsősorban a vezetők hibája, ráadásul van ahol a vezetőtől tanulják…)

Sok esetben megírják az ajánlatot egy bejövő emailre, egy alapos igényfelmérést teljesen kihagyva a folyamatból – és csodálkoznak, hogy az ajánlataik nyerési aránya nem éri el a 10-20%-ot sem. 

És van a ló másik oldala:

  • "Minek nekem honlap vagy Facebook oldal?"
  • "Az értékesítő hívjon fel mindenkit hidegen, a marketingesek csak átvágnak!!"

Hosszútávú sikert még nem láttam ezzel a hozzáállással. És te? 

Tudod mit csinálj másképp? Azt, amit mindig kellett volna csinálnod! Csináld végig tudatosan az értékesítés folyamatát, növeld a kiszolgálásod minőségét, adj maximális ügyfélélményt!

Tudod, hogy miben haladj a korral? Legyen egy profi online jelenléted és találd meg a megfelelő arányát a személyes értékesítésnek, ügyfélkapcsolatnak!

Találd meg az egyensúlyt, legyen rá startégiád! Így maradsz a ló hátán, és nem esel le egyik oldalra sem!

Főleg amikor szolgáltatásról, vagy magasabb hozzáadott értéket képviselő termékről van szó, akkor a legtöbb esetben kikerülhetetlen a személyes értékesítés. (Ha nem hiszed el, számold meg, hogy hány helyen voltál személyesen vásárolni vagy szolgáltatást igénybe venni. Ebből hány helyen kaptál maximális ügyfélélményt?)

Mondjak egy példát? Szerinted hogy lehet az online marketinget, mint szolgáltatást leghatékonyabban értékesíteni? SZEMÉLYESEN!

Nem véletlen vannak tele a networking szervezetek online marketingesekkel…

Ez azt jelenti, hogy az online marketingesnek nem is kell online marketing? NEM! A két tevékenységet nem egymás helyett hanem egymást kiegészítve használjuk!

Most már tudod, hogy mit kell csinálnod. Ok, de hogyan? Ebben pedig én tudok segíteni neked.

Vittinger László - kapcsolatépítész, sales mentor

+36704276900

Ui.:
Apropó, digitális névjegyed van már? 

Könyveim: